Pachi Tanglang Martial Arts Institute - Norway

Tradisjonell Kinesisk Kampkunst

Tanglang Chuan

Også kjent som Praying Mantis, Tanglang Chuan er en eldgammel stilart fra Shandong provinsen i Kina. Stilarten er kjent for dens stærke, smidige og kjappe bevegelser av bein og armer, som gjør det vansklig for motstanderen å følge angrepet. Dette hjelper stilartens effektivitet som selvforsvar.

Tanglang Chuan var først dokumenter i "Liu Tao" ca.4000 år siden. Denne samlingen av militære dokumenter var skrevet av statsminister Chang Tai-Kong, for å tifredsstille keiser Chuo Wun-Wang's (1232-1135f.k) nysgjerrighet. Disse dokumentene forteller at Tanglang Chuan var Keiserens livvakters stilart.

Grunnleggeren av det som i dag kalles Tanglang Chuan var Wang Lang. Under invasjonen av Manchu folket i 1644, var familien til Wang Lang drept. Wang Lang var heldig og slapp unna. Han søkte ly i Shaolin templet. Det var ikke i Shaolin templet Wang Lang blei introdusert til Kungfu. Han hadde studert med sin far, Wang Man-Tang, som hadde vært i militæire. I Shaolin templet fortsatt Wang Lang med sine studier av Kungfu under Shan Ta Shuh. Når Manchu folket angrep og ødela templet rømte Wanglang, men denne gangen flyktet han til Shandong provinsen, hvor han var født, og søkte ly i Taoist tempelet San Shen Kong, på Lao fjellet(Lao Shan).

Shi Chi-Kuang (1528 - 1587 AC), som kjempet mot Japanerene, er kjent for å ha skrevet Chi Chiao Hsin Shuh boken(året 1560 AC). Denne boken beskriver de beste stilartene av den tiden. Wang Lang samlet teknikker av 17 stilarter som er nevnt i boken, plus egen teknikker han hadde selv utviklet ved å studere knelerinsekten og stegene av apekatten. Ved å kombinere disse teknikene, skapte han grunnlagt for Tanglang Chuan stilarten slik den er kjent i dag.

Etter at Wang Lang begynte å lære bort stilarten og den blei overført fra den ene generasjonen til neste, begynte arten å forandre seg og andre underarter blei skapt. Hoved underartene er sakt til å være Chishing (syv stjerner), Meihua (Plomme blomst), Papu (Åtte steg), Liohoe (Seks harmonier) and Pimen (Hemlig dør).

Mester Su Yu-Chang her studert alle fem hoved underartene av Tanglang Chuan i mer en 35 år.

Pensum innen Pachi Tanglang

1. Papu Tanglang                        6. Pikua Chuan

2. Chishing/Meihua Tanglang  7. Pakua Chuan

3. Pimen Tanglang Chuan          8. Hsing I Chuan

4. Liohoe Tanglang                     9. Taichi Chuan

5. Pachi Chuan

 

Stamtreet til Pachi Tanglang

Linker til andre PTI skoler

New York      Kaoshiung

Mallorca        Japan

Barcelona     Venezuela

Holland        Cambridge

 

I-Ching kosultasjon med Remedios Artacho, elev av mester Su, på Mallorca. (Obs! På spansk)