Pachi Tanglang Martial Arts Institute - Norway

Tradisjonell Kinesisk Kampkunst

Mester Su, Yu-Chang 蘇昱彰老師 (1940-2019 )

    Mester Dr. Su Yu-Chang er grunnlegeren og lederen av Pachi Tanglang Martial Arts Institute, som inneholder stilarter som Tanglang Chuan, Pachi Chuan, Pikua Chuan, Hsing-I Chuan og Tai Chi Chuan (både Yang og Chen stilene). Mester Su har en doktorgrad innen kinesisk medisin og underviser også Kinesisk Filosofi.                                     
   Som en disippel av de legendariske lærermestere innen Kinesisk Kampkunst, Chang Te-Kuei, Wei Hsiao-Tang, Li Kuen-Shan and Liu Yun-Chiao, begynte Mester Su med sin trening når han var ganske ung. En landsmester i Kungfu da han var fjorten år gamel, fikk han kallenavnet "Lyn Neve" og har blitt kjent med det navnet siden. I 1968 some en av Taiwan's Landslag utøvere, some var med i det Internationale Kampkunst stevne som blei holdt i Malasia, han blei "grand champion".

    Gjenom sin kariære har Mester Su undervist i medisin, filosofi og kampkunst i mange land, trenet vakter og militært personal, og har vert med i styre av mange organisasjoner, forman i flere konkurranser og styremedlem av diverse federasjoner.    

    Mester Su Yu-Chang har skrevet flere bøker om Kinesisk Kampkunst og filosofi, samt lagd flere undervisnings videoer innen Tanglang Chuan, Pachi Chuan, Pikua Chuan, Pakua Chuan, og Taichi Chuan. Pachi Tanglang Martial Arts Institute har skoler i Taiwan, Japan, Spain, New York, Venezuela og Holland, for å nevne noen steder.

Instruktør Marit Ramberg (1977-)

Født en Juni dag... en del år siden, i Arendal, Aust-Agder.
Var ikke mer en åtte år gammel da mine foreldre bestemte seg for å flytte ned til Mallorca, Spania. Der blei vi værende hele ni år før de bestemte seg for å flytte tilbake til Norge. For meg var dette nokkså tåpelig, for jeg hadde første året på Risør Barneskole, og siste skole året på Risør Videregående. Resten av mine skole år var på Mallorca!

Men nokk om det...

    Mens vi bodde på Mallorca begynte jeg å trene Kungfu (1992)under mester Su Yu-Chang. De to første årene trente jeg minst fire timer hverdag etter skoletid. Allerede i 1993 reiste jeg med en gruppe til Kina for å delta i '93 Jinan International Wushu Tournament and Tour Festival, hvor jeg fikk tre gull, en sølv og en bronse.
    I 1994 dro vi tilbake til Norge, hvor jeg trente på egenhånd. Da jeg var ferdig med videregående dro jeg til New York for å fortsette min trening med Mester Su. Jeg bodde og reiste sammen med mester Su helt til januar 2007. Hvert år reiste vi for å besøke de forskjelige skolene , rundt omkring i verden (New York,Ohio, California, Alaska, Canada, Venezuela - Caracas og Merida, Nederland - Gouda, UK, Mallorca, Barcelona, Japan - Tokyo, Kouchi, Sapporo, Nagoya, Taiwan - Kaoshiung), for å holde seminarer og treningsleirer. På disse reisen var jeg tolk, instruktør og var med på oppvisninger. Under den tiden deltok jeg i flere mesterskap i USA, Venezuela og Kina.

Tanglang Chuan er hoved fokuset i Pachi Tanglang Norge. Vi holder oss til et resumert pensum satt sammen av mester Su, Yu-Chang, som inkluderer materiale fra:

Chishing/Meihua Tanglang Chuan

Papu Tanglang Chuan

Liohoe Tanglang Chuan

Pimen Tanglang Chuan

Pensum

Andre stilarter tilgjengelig er Taichi Chuan